Jul 2, 2010

dagang pak malau dagang merempat?

[keyword blog ITP]



bukan ye anak-anak.. dagang pak malau dagang bertempat.. bukan dagang merempat ye anak-anak. ini pembetulan buat yang mencari dan aku juga... sebab hari tu terkeliru mana satu dalam entry tentang sastera tu kan... (sila baca komen ye..) sengkuangkah mengkuang? dan terima kasih kepada yang menegur ye...



ohh ye, sekadar berkongsi... blog baru aku... iaitu [ilmu|tips\petua] telah menyajikan satu entry sastera yang agak panjang. bebelan, mungkin. tapi di situ, laras bahasa amat dititikberatkan.. dan alhamdulillah, entry yang beberapa kerat itu telah memberi info kepada yang mencari. malangnya, kekangan masa dengan kerja dan blog official, maka pengupdateannya terbantut lagi buat masa ini.



sekali lagi,


"kajang Pak Malau kajang berlipat,
kajang hamba sengkuang layu,
dagang Pak Malau dagang bertempat,
dagang hamba musafir lalu."


sayang,

bangsa kita bangsa beradat,
pantun pujangga penyeri hidup,
bangsa kita bangsa berdaulat,
berpanji agama selagi hidup.

untuk asal-usul sastera Melayu, akan menyusul kemudian...



cik bulan:


seronok sebenarnya ada banyak blog walaupun payah....

5 comments:

ardinihumaira said...

hehe... dni dah lupa mengenai dagang pak malau ni

Cik Amy said...

Naseb bek tak dagang merempit ! Hahaha

.::WaNiE::. said...

kamu rajin:P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

rajin benar...
;)

Peri PiA said...

hak2,so glad kamu bkn kerana kaseh hambe tuturkan

bangga dgn kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)