Feb 17, 2010

Baju Kurung Menawan Contest




okey.malam ni very excited nak update blog.sebabnya, ada di rumah k.elly. dia telah meminjamkan broadbandnya yang sangat laju itu.almaklumlah, LG plug & play.yuhuu... so, saya telah berazam nak join banyak-banyak contest sambil mengupdate.terjah dan terjah!



dan akhirnya,




Wahhh, saya jumpa contest yang diberi tajuk di atas. jadi, teruja nak menjoinkan diri.okey, penjoinanan ini dibuat kerana saya suka dengan perkataan 'baju kurung' itu..yelah, saya memang banyak baju kurung sebab pergi kelas pun berbaju kurung, dan sekarang pergi mengajar pun berbaju kurung.cuma soalnya, menawankah tidak baju kurung saya itu??uhu...marilah kita sama-sama lihat ye...





ok.contest ni adalah anjuran mrs weiyda. rajin betul ye dia...n sangat2 kreatif anjurkan contest macam ni, sempena untuk mengeratkan relationsip antara blogger.memang pun...bila ada contest-contest begini, kita makin rajin untuk saling drop by dan berkenalan-kenalan kan???
ok, sesiapa yang teringin nak join, paut je pada LINK ni ok...semua syarat ada di situ.




OK.saya sedang memenuhi syarat ni...




Saya nak masuk contest ini kerana seperti yang telah saya katakan, di atas saya ni memang banyak baju kurung, dan gila sangat-sangat dengan fesyen baju kurung....baju kebaya ke, kurung moden ke, atau kurung pahang or any else tentang ia dan warna yang saya suka ialah merah jambu @ pink. (sampai student saya ada yang perasan saya suka pakai pink, dan diaorang slumber je gelarkan saya, pinky girl....huhu.apadaaaa....but what can i say??)



seterusnya ialah, saya tahu tentang contest ini dari blog.... malaysia giveway and contest.yelah, rajin sangat masuk sana kan...


maka, dengan itu ku mempertaruhkan gambar-gambar di bawah ni...menawan tak???huhuu...sila supprt saya, ok? (sebab tiada syarat berapa gambar boleh letak, jadi saya ltak saja mana yang saya suka...biar cik weiyda sendiri pilih nanti, ok?)



.baju kurung pahang.




.baju kebaya labuh.




.baju kebaya pendek.




.baju kurung pesak biasa.




.baju kurung kedah.




.baju.kurung riau.



huhu.semua tu banyak gambar2 lama.kecuali gambar first.itulah baju2 tradisi Melayu saya...i like...silalah memilih cik weiyda ye. jika ada kekurangan, sila bagitahu. sekian, terima kasih....

11 comments:

HOn3YB33 said...

alooo....sudah datang..!! orait..semua complete..dan weiyda pilih baju kurung kedah kaler oren tuh..coz tu adalah baju tradisi melayu yang paling lama antar semua gambar tuh

mohd said...
This comment has been removed by the author.
mohd said...

banyak baju kurung dia!!!!!!!

soffya said...

hehe..tenkiu ye weiyda sbb dh singgah and chek...

okay...pilih yg itu.

tahu tak itu adlh baju kurung kedah makcik saya...dipadankan. kain dia pulak, mak saya punya...zaman muda2 dlu.haha

soffya said...

hehe...

taklah banyak...tapi boleh lah buat koleksi.hehe

okay, wish me luck tau...

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

whoahh..byk betol baju kurung die yeh..
neway, thanks singgah blog cik pinky n drop komen..gud luck dear~(~.^)

soffya said...

hu...tapi baju kurung biasa je yang oi..okay, sama2 dear.all da best eh

HOn3YB33 said...

UNTUK PERHATIAN SEMUA YANG MENYERTAI CONTEST BAJU KURUNG MENAWAN...

contest ini telah ditutup penyertaanya..
semua peserta adalah seramai 52 orang..
dan ianya akan dipilih sehingga mendapat top 10...
nantikan to 10 iaitu 3 hari dari sekarang...
sekiranya anda terpilih sebagai top 10...
pastikan anda membuat sesuatu untuk menraih undi daripada blogger lain kerana 30% undi berada di tangan blogger...

itu sajork...

anda tidak akan diberitahu samaada anda adalah top 10 atau pemenang...so rerajin ler..mengklik kat blog honeybee...sekiranya masa sudah tutup tetapi anda tidak menghubungi honeybee maka akan ada backup winner disitu...harap maklum...

last..thanks coz join this contest..gud luck..!!

soffya said...

tenx puan weiyda

wahhh..saya rasa makin terrcabar sekarang.tidak sabar rasanya menanti top 10 itu.tapi layak ke..?hee...
pepon..haap ada luck kali ni...

Anonymous said...

Lawa2 blake bju dia.Mm..orgnye pn lawa,manis.

Anonymous said...

Lawa2 blake bju dia.Mm..orgnye pn lawa,manis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)