Jul 19, 2010

burfered earnings bertambah lagi.alhamdulillah :]

[nampak iklan-iklan macam ni dan sebagainya silah klik...]


mula-mula nak cakap, tolonglah klik mana-mana iklan dan tengok iklan free tu weh... nak-nak pendatang dari google yang suka search kat google "soffya86" atau "soffya cik bulan" (eh aku tahu, aku boleh detect lah) juga dari facebook yang suka intai blog aku ni...



eh, suka blog aku kan? (perasan,perasan). baik klik, karang aku tak nak mengarut kat sini dah.... (ugut, konon)



lama dah tak dapat, jadi malas lah nak chek dan lebih excited nak chek analitik je di nuffnang. sedar tak sedar, masa DINI cakap dapat burfered baru untuk iklan celcom, haihh, teringin juga nak chek sebab tengok iklan dia pun selalu je tertayang-tayang kat blog ni. chek, eh ada.. satu, celcom punya juga.


 [BE yang sedang berjalan...]



lepas tu rasa nak usaha gigih maintainkan trafik. target 200 unik saja sehari, sebab nuffnang ni mengikut DINI, ia bukan kira berapa banyak trafik tu..bukannya nak gempak habis, tapi mesti maintain. contohnya, kalau 40 unik, maintain lah selalu macam tu, itu berdasarkan fahaman aku lah.



disebabkan keyword menjadi, ada hari naik dekat 500 unik, (naik mendadak. tak cun).esoknya, turun dekat 400, esoknya turun lagi 300 lebih sikit je dan seterusnya maintain 200 lebih setiap hari sampai semalam. itu yang suka.. hujung minggu tetap maintain berapa yang aku nak. selalunya, payah bukan main...



alhamdulillah.... rezeki segala-galanya dari Allah.... moga burfered earnings (BE) aku terus bertambah dan aku nak buat giveaway untuk pengunjung setia blog aku...:] sekarang, yang celcom tu dah jadi ME pun tapi nasib baik, BE hari-hari bertambah satu-satu sampai jadi empat...dan ia sedang berjalan sekarang..... :)


[BE yang dah jadi ME....]



Notabulan:
ingat, harus maintain trafik supaya BE (pendapatan terumpuk) akan berjalan selalu dan tak jadi metered earnings (pendapatan meter)


THANKS NUFFNANG!

7 comments:

aibaks said...

alhamdulillah.. cik bulan kite ni dapat BE... tapi saya tak dapat2 lagi.. bile la ye leh dpt BE ni..

LyNn HaMzAh said...

bestnyer dapat banyak Buffered Earning...Lynn dah lama x dapat...mungkin sebab traffic Lynn tak semeriah yang lain2 agaknya...huhuhu...sedih sangat...

.::WaNiE::. said...

wawawaweeeeee

rasa nak bersara dari nuff pulak

Uruchimaru @ kf said...

ssh jgak nak mentein cik bulan..

fiD said...

syukur, murah reseki chegu yerk! heee....

farah said...

bestnyer..tahniah yer akak..usaha lagi mesti dapat 4 angka nanti:)

akuzle said...

sis dh lama x dpt be.... tgk2 charts pon mcm x balance....hmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)