Mar 30, 2010

mulakan hari anda dengan....??


1.senyuman



itulah saya.bangun pagi-pagi tetap boleh senyum seperti biasa even semalam mimpi ngeri kena bantai ke, jumpa hantu ke, kena culik ke..tetap boleh senyum kepada ssesiapa.walaupun air basi masih meleleh, ataupun mata bengkak rabak.no hal...walaupun bangun tu baca-baca mesej dari mangkuk-mangkuk hayun yang mahu menyakitkan hati.hu...no hal.boleh tetap boleh senyum kepada dunia...lihatlah dunia, cantik tak saya di pagi hari?


saya sedikit cuak bila ada yang bangun-bangun pagi,saya tegur..tarik muka 14.oii..laki kau tak bagi semalam ke, nak hangin-hangin dengan aku???haha..sedikit laser saya sekarang sejak kawan dengan encik M ni.hoho.tapi mereka mana ada laki lagi...?haha.tak adalah...saya senyum mereka tak senyum, buat derk jelah walaupun sedikit sentap.hati lembut wehhh...



p/: kalau jadi bf saya, tak perlu susah-susah hati...saya bukan moody punya orang.dan kalau jadi suami saya, mesti hati pun senang.haha...








2.secawan kafein.



feberet.feberet.mahu kongsi secawan ke...?dulu...minum nescafe mestilah tiap-tiap pagi sebelum ke kelas.kalau tak, habis la..mesti melayang-layang la otak.yelah..malam dah lah stay up je.mata cerah je malam-malam.pergi kelas, mata bengkak bengkil.bukan kena tumbuk, tapi duk menggatal depan ladtop.haiihh.dulu kan awal-awal masuk u, baru kenal apa itu fs, ym...apa lagi, online tak hengat la.sengal betul, bila diingat-ingat.sekarang?jangan harap la kalau nak ajak saya berYM.kirim salam!malas lah oi...entah kenapa, rasa penat nak berbuzz-buzz.eh,melalut pula ke situ.


okay, sekarang saya dah tak layan lagi nescafe bagai ni.kafein dia tinggi woo...ia boleh sebabkan jantung kita sentap sekejap, tahu? tapi, saya ada kopi sendiri.kopi yang aromanya begitu menterujakan.mesti minum hari-hari.bila minum, bertenaga je. pesen saya, saya boleh kenyang dengan secawan kopi.dan kalau ambil dengan biskut ke apa, boleh kenyang sampai malam, tahu?



p/s:nampak tak..tak susah bela saya.jimat pun jimat..tak habis duit laki nanti huu.so, sesiapa diluar yang masih mencari tu...cepat-cepatlah register isi form.haha...melawak je weyy...







3.godeh ladtop


surfing lah apa lagi...buka je mata, ingat kamu,okay?maka...tok tek mengetik keyboard.ye, sebab saya kurang busy sekarang.dulu..ketagihan ini juga terjadi.buka je mata, ingat game zuma.terus mandi then sambung main game.yang lain..ketepikan (even bf sendiri....lantak la..hehh). hari tu, masa saya sibuk dengan business saya, saya abaikan ini.tidak lagi berfs, berblog.ia sepi...k.long lah yang rindu saya.eiii..perasan!masa tu...saya gila buat kerja.dari pagi sampai malam.campur dengan urusan kuliah...maka ia jadi pack begitu saja.tiada masa untuk surfing.



tapi kegilaan ini pun pasti sementara.nanti....habis je praktikum, saya akan kembali ke rutin biasa...buka je mata, tidak lagi ingat ladtop, tapi customer.ye,customer..selak diari, siapa yang perlu ku jumpa jam ini??hoho...


p/s:sekarang walau sibuk bersurfing, saya takkan abaikan bf saya lagi.jika kamu jadi bf saya, insy...masa lebih untuk kamu.ataupun saya surfing dengan kamu di sebelah.xoxo...=p




okay, itu sahaja.buat kali ini.haha.woittt, ini entry ada makna woo......kahkahkah.angkat bakul, masuk sendiri.nak market diri sendiri nihhh...blah la..!!siapa dapat tangkap, dia memang bijak.;D




p/s:janganlah faham dan jangan marah ar..........sekadar melawak sahaja statement-statement di atas.


p/s/s:anda pula bagaimana?jangan mulakan hari dengan kentut sudah...pengsan member sebelah karang.=P.tapi omputih kata, kentut is good.....omtakberapa putih kata, not bad...haha.





tiba-tiba je jumpa gambar zaman muda-muda dulu ni masa godeh-godeh fs...
boleh tempek sini tak?he....sila tutup mata dan kutuk.;P



12 comments:

Peri PiA said...

up cafe?ngee~

ku juga sudah kurang kan nescafe,mmg menyentap...pumping mcm nak terkeluar jantung lps minum.pernah juge ketagih.

owh daku kah k.long itu?ngee~ lagi

ardinihumaira said...

ups.... kopi kegemaran dni ;p hehe... soffya minum kopi ape? citer la... dni antu kopi taw :) naseb baik deen memahami. kalo tak, dilukunya dni asik minum kopi je

soffya cik bulan said...

peri pia,

sperti biasa, u first!ku hargai kealertan mu itu...he (sedikit rojak di situ)

hu...ye.tapi up suri cafe.harum....jgn minum itu lg.tukar up cafe ok?

ye..itu kamu.pasti kamu.tiada yg lain.hehe

soffya cik bulan said...

ardinihumaira,

hantu kopi takpe, jangan hantu lain.hoho

cakap kat deen, suruh order dengan sy kopi itu.namanya up suri cafe...sgt sedap, bikin hati senang.;)


yg penting, selamat utk jantung anda.:)

Peri PiA said...

:),pedulikan saja rojak iu nge~..maaf cikgu

ku jua hantu kopi
ku harus dptkan minuman harum itu.

ku terharu ni...oh

helena's said...

tak minum kopi,.tak suke senyum sebab tu org kata berlagak.haha pastu godeh laptop.tu hobi tuh.kekeeke

jom jafi bf kite.hahaha eh!!takde kene mengena eh?kekeeke

soffya cik bulan said...

peri pia,

ye, abaikan sj.ok..sila dptkan dgn kadar segera, ok?

he...silakan terharu.tp jgn menangis.hehh

soffya cik bulan said...

helena,
ohh cikhel..kenapa tdk suka kopi?kopi itu manis biarpun hitam.he...

tipu ye..tkkn tk suka senyum??kn cikhel comel...he

jom3..wakaka...:D

Shafie said...

muda sgt kt gmbr tu.hehe.
thn bila ye.

~aSHa~ said...

wah faham faham maksud di atas tu..single not available ke tak ni? itu y tak paham...ehhehee

soffya cik bulan said...

shafie,
wahh, tua sgtkah daku skrg?he...itu usia 21@22, mungkin.

soffya cik bulan said...

asha,
sis..single n very available.hehh.sila cari calon utk adinda mu ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)