Jun 23, 2010

tips nuffnang : keyword itu penting untuk trafik

sebab dia malu, aku sensored nama dia..he :)

rakan blogger ada bertanya pasal keywords ni seperti yang berbunyi itu. jadi, pertamanya, aku perkenalkan apa itu keyword?(dalam bahasa aku sendiri, berdasarkan apa yang aku faham

-keyword adalah kata kunci yang orang cari di google. contohnya, kita taip di enjin - "fesyen bertudung" dan dia akan keluar list laman yang ada sebarang klu mengenai fesyen bertudung, sama ada dari segi tajuknya atau isinya.


contohnya, macam ni...


blog aku berada di kedudukan kedua dan sebab itulah, kata kunci bagi fesyen bertudung mencecah hingga 10-20 sehari.


jadi, menjawab saolan yang bertanya... macam mana nak tengok keyword tu ialah, bagi yang daftar dengan nuffnang, boleh lah chek di akaun nuffnang masing-masing. semua ini berada di bahagian analitik.


 step 1 : klik analitik



step 2 :keluar ini dan klik kata kekunci


step 3 : pilih nak yang hari ini, minggu ini, minggu lepas atau bulan lepas
 step 4 :boleh juga chek analitik pengunjung ke blog! sama ada hari ini, minggu ini, minggu lepas atau bulan lepas


kalau dah tahu...tak apalah. yang belum tahu... baca kasi faham. kalau belum faham lagi, dan nak tahu lagi lagi lagi pasal ini... tanya saja. wokeh?



cik bulan:

harap dapat membantu akak....:) dan kalau maklumat yang aku sampaikan ni ada yang tak betul atau perlukan penambahan, kau cakap sajalah ye pembaca semua.


so, kata kekunci itu penting...terutamanya azrinaz mazhar hakim, sampai hari ni orang masih cari lagi pasal dia.

 

6 comments:

Azman Roslan said...

betul tu, keyword banyak menyumbangkan traffic blog aku..


Cara Mudah Untuk Dapatkan Follower

Bai said...

betul tu. tapi ueet lambat naik. pelik je. orang lain 3 bulan nak menjanak 1k. aku? 2 tahun still sama. hahaha.

ardinihumaira said...

betul2.. keyword tu penting sebab ada beberapa keyword blog dni yang dah megatasi beberapa keyword blog popular. hik3.. gara2 keyword je. power kan kuasa keyword ni :)

Cesc Luzeza said...

TAKDER AKAUN NUUFFANG LAGI..HUHUHU

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku xpernah ambik tahu hal nieh...
adus...
noob sungguh...
hahaha...
;)

mawar @};--- said...

aah la pia, lum ada akaun nuffnang la.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)